IMG_9927

Conferința finală 13-14 martie, Chișinău

Membrii echipei de management al proiectului transfrontalier Enhancement of Capriana Monastery for the Promotion of the Unique Ecclesiastic Heritage by Cross-border Cooperation and Digitization (2SOFT/2.1.76), formată din dr. Maria Geba, manager proiect, dr. Mariana Gugeanu, asistent manager și Ovidiu Spînu, au participat la Conferința finală a Programului Operațional Comun România – Republica Moldova,  Chișinău, Republica Moldova, în perioada 13-14 martie 2024.

Sub genericul „Granițe comune. Soluții Comune”, evenimentul a adunat peste 200 de participanți, reprezentanți ai structurilor de management ale Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020 din ambele state, misiuni diplomatice, partenerii și beneficiarii proiectelor și jurnaliști. Toți cei prezenți au avut ocazia de a împărtăși istoriile lor de succes, de a participa la discuții și descoperi proiectele în cadrul unui târg și a unei expoziții de fotografie.

Managerul de proiect EnCaMo, dna dr. Maria Geba a participat la Panelul de discuții „Soluții comune pentru o viață mai bună a cetățenilor” – Promovarea culturii locale și conservarea patrimoniului istoric prin proiectele. În cadrul acestui panel au fost evidențiate rezultatele proiectului, relațiile consolidate cu partenerul de proiect – Mănăstirea Capriana, experiențele valoroase în calitate de beneficiari ai proiectelor și a vorbit despre provocările întâmpinate, dar și despre importanța sprijinului financiar acordat de program.

„Interesul publicului vizitator a condus la dezvoltarea turismului religios și cultural, în aria de aplicare a proiectului; potențialul moștenirii cultural – religioase a devenit astfel, un factor de dezvoltare sustenabilă, creștere economică și dezvoltare socială, într-o regiune transfrontalieră în care este împărtășită aceeași cultură din punct de vedere al tradițiilor, limbii și patrimoniului cultural”, este de părere dna dr. Maria Geba, managerul proiectului „Revitalizarea Mănăstirii Căpriana pentru promovarea patrimoniului ecleziastic unic prin cooperare transfrontalieră şi digitalizare – EnCaMo”, Complexul Muzeal Naţional „Moldova” Iaşi, România.

Conferința finală 13-14 martie, Chișinău - Înregistrare video

PANEL DISCUȚII echipa EnCaMo – de la 3:26:00 până la 3:39:16

Galerie foto